Biougljen

BIOUGLJEN Organski i ekološki proizvod koji iznimno pozitivno utječe na zdravlje i rast životinja, trajno poboljšava strukturu zemlje te optimalno povećava njezinu plodnost.

Biougljen se proizvodi od celuloznih vlakana, žitnog korova i zelenog otpada. Biougljen je certificiran od strane EU. Važno svojstvo BIOUGLJENA su mikropore, čija ukupna površina stijenki u poroznoj strukturi 10 g biougljena iznosi 4.000 m2. Praksa te svakodnevna primjena više od 500 velikih poljoprivrednika u Sloveniji i Austriji dokazala je da zbog svoje strukture i svojstava služi kao dodatak kompostu, gnoju ili gnojnici (4 kg ili približno 20 l/t gnoja ili m3 gnojnice), veže većinu organskog dušika, čime se značajno povećava sadržaj organskog dušika u zemlji, što se odmah pokazuje smanjenjem smrada jer veže amonijak (dušik). U milijunima mikroskopskih pora dugoročno skladišti hranjive tvari, minerale, ugljik, dušik, fosfor i vodu, što znači:

– veći učinak prirodnih gnojiva (komposta, gnoja i gnojnice)

– da trajno obogaćuje i regenerira zemlju (ugljik se veže za više od stoljeća)

– da je omogućeno idealno stanište mikroorganizmima koji su potrebni za bujni rast

– da nije potrebno dodatno gnojenje

– da je potrebno do šest puta manje zalijevanja

– da se ispiranje hranjivih tvari i minerala u niže slojeve zemlje smanji do 70 % 

– da se zbog njegove poroznosti značajno poveća prozračnost zemlje, zbog toga je potrebno tlo manje mehanički obrađivati.

Praksa je pokazala da ga u 80 % poljoprivrednici dodaju kao izravan dodatak prehrani životinja (0,4 do 0,6 % polazišnoj težini hrane), veže otrovne tvari iz tijela, što potiče detoksikaciju organizma i poboljša probavu, djelovanje jetre, zdravlje i rast životinja (npr. kod muznih krava praksa pokazuje smanjenje vrijednosti somatskih stanica u mlijeku).

  • Vetisa- BioUglje 20L / 48/EP
    Cijena: 20,14 € / kos (151,76 HRK)
  • Brza dostava do vas
  • Mnogo proizvoda na skladištu
  • Enostaven nakup
  • Povrat robe unutar 14 dana