Vjerojatno želite i da vaš travnjak bude lijep, gust i bez korova. No da bi se to postiglo potrebno je uložiti malo truda, kvalitetno obaviti posao i travnjaku osigurati potrebna hranjiva. Proces, koji vam pretstavljamo, zove se OPSKRBA TRAVNE RUŠE.


 

Košnja i zalijevanje:

Travnjak je potrebno redovito kositi (jednom tjedno na 2-3 cm), čime se zgušnjava trava i smanjuje mogućnost ispuštanja sjemena korova. Za većinu vrsta trava važna je stalna vlažnost, ali moramo paziti da voda ne stagnira na travnatoj površini.

Prozračivanje ostataka trave:

S ovim zadatkom osiguravamo da vaša trava raste u prijateljskom okruženju, dok uklanjamo mrtvu pokošenu travu, trava kao rezultat toga dobiva više svjetla, zraka i hranjivih tvari. Prozračivanjem se uklanja i mahovina koja prerasta travu i onemogućuje joj rast. Za prozračivanje travnjaka postoji alat za prozračivanje, ali možemo koristiti i metalne grablje kojima travu grabljamo na silu, grublje. Prozračivanje se preporučuje najmanje dva puta godišnje.

Pjeskarenje:

Za pjeskarenje birajte kvarcni pijesak granulacije 0,25 - 2 mm koji mora biti apsolutno pročišćen i ne smije sadržavati organske čestice. Ravnomjerno rasporedite krpu po površini, a potrošnja po m² neka bude između 3 i 5 L.

Gnojidba:

Kao i svaki organizam, i trava treba određene hranjive tvari. Dušik i kalij neophodni su za jaku i zdravu travu, a željezo je dodatak koji inhibira rast mahovine. Zajamčenu formulu dobrog gnojiva za travnjake daje Vetisa gnojivo.

Valjanje:

U svakom slučaju, travu je potrebno valjati najmanje dva puta godišnje. Ovo komprimira korijenski sustav trave na matičnu podlogu i postiže bolji rast.

 

  • Brza dostava do vas
  • Mnogo proizvoda na skladištu
  • Enostaven nakup
  • Povrat robe unutar 14 dana